Pizza čtverečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto jemný kečup sušený česnek koření na pizzu 200 g tvrdý sýr (gouda, eidam)
Postup Pizza čtverečky
Postup přípravy receptu
-
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme použít eidam, goudu nebo podobný typ sýru, případně nivu
Listové těsto rozválíme na plát (ne příliš tenký), potřeme ho kečupem podle libosti a posypeme kořením na pizzu. Nakrájíme na libovolně velké čtverečky. Každý pizza čtvereček posypeme ve středu sýrem a nakonec ještě sušeným česnekem
Troubu vyhřejeme na 220 °C a pizza čtverečky pečeme takto naprudko asi 8 minut. Pak teplotu ubereme na 170 °C a dopečeme dozlatova
Pizza čtverečky podáváme jako slanou chuťovku k vínu, jsou dobré teplé i studené.