Pizza čtverečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
jemný kečup
sušený česnek
koření na pizzu
200 g tvrdý sýr (gouda, eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme použít eidam, goudu nebo podobný typ sýru, případně nivu

  2. Listové těsto rozválíme na plát (ne příliš tenký), potřeme ho kečupem podle libosti a posypeme kořením na pizzu. Nakrájíme na libovolně velké čtverečky. Každý pizza čtvereček posypeme ve středu sýrem a nakonec ještě sušeným česnekem

  3. Troubu vyhřejeme na 220 °C a pizza čtverečky pečeme takto naprudko asi 8 minut. Pak teplotu ubereme na 170 °C a dopečeme dozlatova

  4. Pizza čtverečky podáváme jako slanou chuťovku k vínu, jsou dobré teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!