Jihočeské houbové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 250 g brambory 1 ks cibule kmín 300 g žampióny pažitka 1 lžíce kapary koriandr 200 g hřiby citrónová šťáva 0.1 l bílé víno mletý bílý pepř 40 g polohrubá mouka mletá paprika 1 ks kyselá okurka 0.3 l polévkový vývar žlutý a bílý zázvor
Postup Jihočeské houbové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme ve vlastní šťávě.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme s polévkou. Do této bílé omáčky, přidáme brambory, houby, na kostičky pokrájenou okurku, cibuli, mleté koření a ostatní přísady, lehce povaříme a servírujeme.