Jihočeské houbové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
250 g brambory
1 ks cibule
kmín
300 g žampióny
pažitka
1 lžíce kapary
koriandr
200 g hřiby
citrónová šťáva
0.1 l bílé víno
mletý bílý pepř
40 g polohrubá mouka
mletá paprika
1 ks kyselá okurka
0.3 l polévkový vývar
žlutý a bílý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme ve vlastní šťávě.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme s polévkou. Do této bílé omáčky, přidáme brambory, houby, na kostičky pokrájenou okurku, cibuli, mleté koření a ostatní přísady, lehce povaříme a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!