Jihočeská cmunda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks vejce
1 šálek mléko
0.5 lžičky majoránka
120 g hladká mouka
1 kg brambor
0.5 lžičky drcený kmín
300 g uzený bok
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si brambory a nastrouháme je na hrubém struhadle. V mlýnku na maso pomeleme uzené. Oloupeme celý česnek a promačkáme v lisu.

  2. Maso přidáme do mísy k nastrouhaným bramborům, přisypeme mouku, přilijeme horké mléko. K těstu na bramborák přidáme vejce a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem. Přidáme česnek.

  3. Směs na jihočeskou cmundu dobře promícháme a na sádle opečeme jako placky dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!