Jemný zeleninový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g šunka
1 ks zelená paprika
1 ks menší cuketa
1 ks oranžová paprika
omáčka
1 lžička sůl
2 ks žloutek
1 lžička kari
300 g gouda
1 špetka mletý bílý pepř
270 g plnotučné mléko
na ozdobu
300 g rajče
čerstvá meduňka nebo petrželka
podle potřeby
olej lisovaný za studena na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na větší kostky, cuketu (i se slupkou) na plátky a rajčata na osminky. Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme na nudličky.

  2. Smícháním mléka, goudy, žloutků a koření si připravíme omáčku.

  3. Na dno lehce vymaštěné formy poklademe cuketu střídavě s paprikou, posypeme šunkou a přelijeme omáčkou. Postup ještě dvakrát opakujeme.

  4. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut na 200 °C. Hotový, mírně vychladlý nákyp ozdobíme rajčaty a snítkou meduňky nebo kadeřavé petrželky a můžeme servírovat.

  5. Dělená strava - neutrální pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!