Jemný tvarohový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
3 lžíce cukr moučka
4 plátky želatina
1 kelímek sýr ricotta
1 ks smetana ke šlehání
200 g máslové sušenky
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
čerstvé jahody
jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Směs dáme do vymazané formy a rukou upěchujeme. Pečeme 7 minut při 180 °C.

  2. Mezitím ušleháme smetanu, přimícháme ricottu a cukr. V malém množství vody rozpustíme želatinu a pak ji přidáme do smetanové směsi.

  3. Vzniklou hmotu nalijeme do formy s upečeným a vychladlým těstem. Dáme na 2 hodiny do ledničky.

  4. Po ztuhnutí jemný tvarohový koláč ozdobíme pokrájenými jahodami a marmeládou. Takto přichystaný jemný tvarohový koláč rozkrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!