Jemný perník s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
2 lžíce kakao
0.5 prášek do pečiva
1 lžíce med
250 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 ks strouhané jablko
1 lžička kořenící přípravek Perník
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na tento výborný perník si nejprve ušleháme do pěny vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem. Potom opatrně přidáme šlehačku, med, kakao, kořenící přípravek s názvem Perník, strouhané jablko a nakonec vmícháme mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme.

  2. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Perník je hotový, jestliže se nám již nelepí na špejli.

  3. Upečený jemný perník s medem necháme vychladnout a můžeme posypat cukrem nebo jen nakrájet na jednotlivé kousky nepocukrované. Jemný perník s medem je výborný i s lehkou medovou šlehačkou, kdy do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a vyšleháme. Další verzí je, že můžeme perník potřít marmeládou (nejlépe rybízovou) a polít rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!