Jemný květákový krém s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
150 ml smetana
2 ks mrkev
1 ks květák
600 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Květák omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme nakrájený květák, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud není květák měkký (asi 10 - 15 minut). Když květák změkne, přilijeme smetanu a rozmixujeme. Nemusíme mixovat až dohladka, můžeme některé kousky nechat nerozmixované a podle chuti polévku dosolíme.

  3. Jemný květákový krém s mrkví podáváme například s krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!