Jemný květákový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
30 g máslo
720 g brambory
1 l voda
110 g pórek
720 g květák
2 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Umytý a očištěný květák nakrájíme na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Pórek oloupeme a bílou část nakrájíme na tenká kolečka.

  2. V hrnci rozpustíme máslo se 2 lžícemi oleje a přidáme prolisovaný česnek. Po chvíli přidáme pórek s květákem a brambory. Opepříme čerstvě mletým pepřem, krátce orestujeme a dolijeme litrem vody. Vše vaříme na střední teplotě 10 minut. Občas promícháme. Poté teplotu snížíme a pomalu vaříme dalších 20 minut.

  3. Uvařenou směs rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém. Dochutíme solí a oblíbeným kořením.

  4. Jemný květákový krém ihned rozdělíme do misek nebo talířů, posypeme krutony, parmazánem, pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!