Jemný kakaovo-ořechový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 3 cl rum 3 lžíce kakao 1 ks žloutek 6 dl mléko 60 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 40 g hladká mouka na ozdobu šlehačka mleté ořechy podle potřeby vývar z kávy
Postup Jemný kakaovo-ořechový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu mléka dáma vařit a do druhé poloviny mléka rozšleháme mouku, kakao, žloutek a vlijeme do vařícího mléka za stálého míchání. Přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme, až nám mléko zhoustne. Odstavíme a necháme krém vychladnout, ale ne úplně.
Mezitím si uvaříme silnou kávu a přilijeme rum.
Do polovychladlého krému přimícháme máslo. Ještě si předem namočíme piškoty v připravené kávě s rumem a vložíme je pak do širokých pohárů, kde je zalijeme připraveným krémem.
Každou porci kakaovo-ořechového krému ozdobíme šlehačkou a mletými ořechy.