Jemný kakaovo-ořechový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
3 cl rum
3 lžíce kakao
1 ks žloutek
6 dl mléko
60 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
40 g hladká mouka
na ozdobu
šlehačka
mleté ořechy
podle potřeby
vývar z kávy

Postup přípravy receptu

  1. Mléko si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu mléka dáma vařit a do druhé poloviny mléka rozšleháme mouku, kakao, žloutek a vlijeme do vařícího mléka za stálého míchání. Přidáme cukr, vanilkový cukr a vaříme, až nám mléko zhoustne. Odstavíme a necháme krém vychladnout, ale ne úplně.

  2. Mezitím si uvaříme silnou kávu a přilijeme rum.

  3. Do polovychladlého krému přimícháme máslo. Ještě si předem namočíme piškoty v připravené kávě s rumem a vložíme je pak do širokých pohárů, kde je zalijeme připraveným krémem.

  4. Každou porci kakaovo-ořechového krému ozdobíme šlehačkou a mletými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!