Jemný houskový knedlík bez mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
100 g máslo
petrželka
5 dl mléko
12 ks houska

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vejce, jemně nasekanou petrželku a dobře rozšleháme.

  2. Připravenou tekutinou zalijeme housky, lehce vše promícháme a necháme hodinu stát. Spojené těsto dáme na navlhčený ubrousek a zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku. Ubrousek na obou koncích zavážeme a houskový knedlík vaříme v osolené vodě 35 - 40 minut. Uvařený knedlík z ubrousku opatrně vybalíme a nití krájíme na plátky.

  3. Jemný houskový knedlík podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!