Jemný fazolový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg tuk
1-2 ks bobkový list
6 dkg hladká mouka
1 l masový vývar
20 dkg bílé fazole
2 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole necháme několik hodin namočené a potom uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a necháme alespoň 20 minut vařit. Vývar přiléváme postupně podle požadované hustoty.

  2. Vařené fazole i s vodou, ve které jsme je uvařili, rozmixujeme. Přimícháme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Fazolovou polévku necháme ještě chvíli provařit a potom přecedíme.

  3. Jemný fazolový krém na talíři posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!