Jemné vepřové řízečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 ks citron
3 ks šalotka
hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
chilli koření
600 g vepřová kýta
mletý černý pepř
bílá strouhaná houska

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky, které zlehka naklepeme a osolíme. Oloupanou šalotku nastrouháme najemno, promícháme se zakysanou smetanou, lžičkou citronové šťávy, špetkou chilli koření a pepře. Do takto připravené marinády naložíme připravené řízečky, které necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny

  2. Odležené plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajec a strouhané housky a smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova

  3. Jemné a šťavnaté řízečky z vepřového masa podáváme s plátkem citronu jako hlavní chod vhodný při štědrovečerní večeři. Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo jiná oblíbená bramborová příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!