Jemné perníkové palačinky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce rum
rum
400 ml mléko
1 špetka prášek do pečiva
1 lžíce cukr moučka
200 g hladká mouka
olej na smažení
1 lžíce strouhaný perník
1 lžíce strouhaný perník
višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Marmeládu smícháme s rumem a necháme odležet. Perník najemno nastrouháme

  2. Vejce rozkvedláme v mléce s rumem a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a perníkem. Důkladně prošleháme a necháme 10 minut odpočinout

  3. Na rozehřátém oleji smažíme tenké palačinky, které necháme na papírových utěrkách mírně vychladnout

  4. Jednotlivé perníkové palačinky potíráme marmeládou, svineme a poprášíme směsí cukru a perníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!