Jemné máslové knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
3 lžíce máslo
200 ml mléko
150 g polohrubá mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
3 - 4 lžíce dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Mléko osolíme a spolu s máslem přivedeme k varu. Potom za stálého míchání přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zapracujeme syrová vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby i dětskou krupičku

  2. Ze středně tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm, které zvolna vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Hotové knedlíčky propláchneme studenou vodou, vložíme do vývaru a dále již nevaříme

  3. Jemné máslové knedlíčky výborně chutnají v kuřecím vývaru se zeleninou, ale i v krémové pórkové či jiné polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!