Jemné lívance ze zakysané smetany recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby 1 dl olej máslo těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 150 g cukr moučka 500 g polohrubá mouka 150 ml zakysaná smetana 30%
Postup Jemné lívance ze zakysané smetany recept
Postup přípravy receptu
-
V míse pořádně promícháme mouku s cukrem moučka a přidáme špetku soli. Připravenou směs smícháme se zakysanou smetanou a žloutky. Ve vedlejší míse vyšleháme z bílků a pár zrnek soli hustý sníh. Hotový sníh vmícháme do připraveného těsta.
Na pánvi rozpálíme olej na smažení s trochou másla a opatrně těsto naléváme sběračkou na pánev. Lívance pečeme z obou stran dozlatova. Před dokončením přidáme ještě trochu másla a po ještě jednou lívance v másle otočíme.
Lívance ze zakysané smetany dozdobíme podle chuti a fantazie. Lívance můžeme servírovat klasicky se skořicovým cukrem, který se na lívance opečených na másle velmi dobře chytne, dobré jsou i s povidly, ovocem a zakysanou smetanou.