Jemné lívance ze zakysané smetany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
1 dl olej
máslo
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g cukr moučka
500 g polohrubá mouka
150 ml zakysaná smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. V míse pořádně promícháme mouku s cukrem moučka a přidáme špetku soli. Připravenou směs smícháme se zakysanou smetanou a žloutky. Ve vedlejší míse vyšleháme z bílků a pár zrnek soli hustý sníh. Hotový sníh vmícháme do připraveného těsta.

  2. Na pánvi rozpálíme olej na smažení s trochou másla a opatrně těsto naléváme sběračkou na pánev. Lívance pečeme z obou stran dozlatova. Před dokončením přidáme ještě trochu másla a po ještě jednou lívance v másle otočíme.

  3. Lívance ze zakysané smetany dozdobíme podle chuti a fantazie. Lívance můžeme servírovat klasicky se skořicovým cukrem, který se na lívance opečených na másle velmi dobře chytne, dobré jsou i s povidly, ovocem a zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!