Jemné kefírové lívance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
500 ml kefír
220 g polohrubá mouka
0.5 lžičky jedlá soda
podle potřeby
kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kefír dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, špetku soli, jedlou sodu, cukr a prosátou mouku. Pomocí metličky vyšleháme hladké těsto.

  2. Z těsta pak odebíráme naběračkou trochu těsta, které nalijeme do olejem vytřeného lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Jemné kefírové lívance sypeme cukrem a podáváme s kopečkem tvarohu a čerstvým ovocem. Ale kombinace je samozřejmě na každém podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!