Domácí zmrzlina z kiwi recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
4 ks kiwi
hořká čokoláda
1 balíček ztužovač šlehačky
150 ml slazené kondenzované mléko
pražené mandle
220 ml smetana ke šlehání 31%
1 balíček vanilínový cuklr

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce kiwi rozkrojíme, odstraníme větší část jadérek a dužinu vydlabeme. K dužině přidáme kondenzované mléko, vanilínový cukr a vše rozmixujeme v hladký krém

  2. Smetanu se ztužovačem ušleháme do tuha a postupně ji zlehka vmícháme do sladkého krému z kiwi. Směs naplníme do tvořítek na nanuky (nebo jiných menších nádob) a necháme zmrazit

  3. Přibližně 10 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazáku

  4. Smetanovou kiwi zmrzlinu rozdělíme na porce a podáváme ozdobenou podle vlastní fantazie ovocem, čokoládou nebo jen tak na držátku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!