Jemné bramboráky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 6 ks brambory 120 g hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 20 dkg anglická slanina podle chuti 1 lžička sůl 2 lžíce majoránka 1 lžička chilli koření 1 lžička drcený kmín podle potřeby olej na smažení
Postup Jemné bramboráky recept
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory nastrouháme půl na půl, polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle, necháme odstát a slijeme vodu. Anglickou slaninu nebo dobré uzené maso nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme nebo utřeme.
Potom k bramborám vmícháme drcený kmín, vejce, sůl, česnek a samozřejmě majoránku. Kdo má rád pikantní, může přidat chilli koření. Přidáme hladkou mouku a zakysanou smetanu. Vše poctivě promícháme, až se vytvoří polotekuté těstíčko. Coby masožravci ještě přidáme nakrájenou slaninu či uzené maso.
Bramboráky smažíme na oleji asi po 2 - 3 minutách z každé strany.
Jemné bramboráky ihned podáváme podle chuti se zelím nebo jinou nakládanou zeleninou. Když brambory nastrouháme jen na jemno a vynecháme slaninu, můžeme udělat bramboráky tenké jako na palačinky. Je to potom velmi dobrá příloha ke steakům nebo podobně upravenému masu.