Jemné bramboráky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
6 ks brambory
120 g hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
20 dkg anglická slanina
podle chuti
1 lžička sůl
2 lžíce majoránka
1 lžička chilli koření
1 lžička drcený kmín
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory nastrouháme půl na půl, polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle, necháme odstát a slijeme vodu. Anglickou slaninu nebo dobré uzené maso nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme nebo utřeme.

  2. Potom k bramborám vmícháme drcený kmín, vejce, sůl, česnek a samozřejmě majoránku. Kdo má rád pikantní, může přidat chilli koření. Přidáme hladkou mouku a zakysanou smetanu. Vše poctivě promícháme, až se vytvoří polotekuté těstíčko. Coby masožravci ještě přidáme nakrájenou slaninu či uzené maso.

  3. Bramboráky smažíme na oleji asi po 2 - 3 minutách z každé strany.

  4. Jemné bramboráky ihned podáváme podle chuti se zelím nebo jinou nakládanou zeleninou. Když brambory nastrouháme jen na jemno a vynecháme slaninu, můžeme udělat bramboráky tenké jako na palačinky. Je to potom velmi dobrá příloha ke steakům nebo podobně upravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!