Jemné arašídové věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
300 g máslo
140 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
250 g mleté arašídy
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme hladkou mouku, cukr moučka, mleté arašídy, vanilkový cukr, máslo, vejce a zpracujeme těsto.

  2. Přes mlýnek s nádstavcem na cukroví protlačujeme dlouhé hady těsta, které poté nakrájíme na 7 - 8 cm dlouhé dílky.

  3. Dílky stáčíme do věnečku, dáváme na plech s pečícím papírem a na 170 °C pečeme do zrůžovění.

  4. Jemné arašídové věnečky po vychladnutí, nejlépe druhý den, obalíme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!