Jemná zeleninová polévka alá Kavalier recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 dl smetana 0.3 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks malá cibule 1 lžička kari koření 1 l vroucí voda 0 dl rostlinný olej 1 lžíce polévkové koření 1 ks malý pórek 2 ks smetanový sýr (trojúhelníček) 1 lžička drcený sušený libeček podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Jemná zeleninová polévka alá Kavalier recept
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme a očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel, pórek a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, pórek na kolečka a zbytek zeleniny na drobné kostičky.
V malém kastrůlku necháme pozvolna a za občasného míchání rozehřát smetanu se sýrem.
Vodu uvedeme do varu.
V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, pórek, vsypeme kari koření a krátce osmahneme. Vlijeme vroucí vodu, přidáme polévkové koření, česnek a necháme vařit na nižší stupeň asi 15 minut.
Po 15-ti minutách vlijeme smetanu s roztaveným sýrem, přidáme libeček a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku podle chuti osolíme nebo ochutíme pepřem.
Jemná zeleninová polévka alá Kavalier je nejlepší horká. S opečeným toustem bohatě vynahradí hlavní chod.