Jemná zeleninová polévka alá Kavalier recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 dl smetana
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks malá cibule
1 lžička kari koření
1 l vroucí voda
0 dl rostlinný olej
1 lžíce polévkové koření
1 ks malý pórek
2 ks smetanový sýr (trojúhelníček)
1 lžička drcený sušený libeček
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme a očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel, pórek a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, pórek na kolečka a zbytek zeleniny na drobné kostičky.

  2. V malém kastrůlku necháme pozvolna a za občasného míchání rozehřát smetanu se sýrem.

  3. Vodu uvedeme do varu.

  4. V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, pórek, vsypeme kari koření a krátce osmahneme. Vlijeme vroucí vodu, přidáme polévkové koření, česnek a necháme vařit na nižší stupeň asi 15 minut.

  5. Po 15-ti minutách vlijeme smetanu s roztaveným sýrem, přidáme libeček a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku podle chuti osolíme nebo ochutíme pepřem.

  6. Jemná zeleninová polévka alá Kavalier je nejlepší horká. S opečeným toustem bohatě vynahradí hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!