Jemná zeleninová polévka alá Kavalier recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
2 dl smetana
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks malá cibule
1 lžička kari koření
1 l vroucí voda
0 dl rostlinný olej
1 lžíce polévkové koření
1 ks malý pórek
2 ks smetanový sýr (trojúhelníček)
1 lžička drcený sušený libeček
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Jemná zeleninová polévka alá Kavalier recept
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme a očistíme cibuli, mrkev, celer, petržel, pórek a česnek. Cibuli nakrájíme najemno, pórek na kolečka a zbytek zeleniny na drobné kostičky.
V malém kastrůlku necháme pozvolna a za občasného míchání rozehřát smetanu se sýrem.
Vodu uvedeme do varu.
V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, pórek, vsypeme kari koření a krátce osmahneme. Vlijeme vroucí vodu, přidáme polévkové koření, česnek a necháme vařit na nižší stupeň asi 15 minut.
Po 15-ti minutách vlijeme smetanu s roztaveným sýrem, přidáme libeček a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku podle chuti osolíme nebo ochutíme pepřem.
Jemná zeleninová polévka alá Kavalier je nejlepší horká. S opečeným toustem bohatě vynahradí hlavní chod.