Jemná šlehačková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle chuti
kakao
rozinky
ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce o pokojové teplotě rozklepneme do mísy, vsypeme cukr moučka, vanilkový cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva a vše smícháme. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání o pokojové teplotě a zamícháme.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Podle chuti můžeme do těsta přidat nakrájené ořechy, rozinky a do části těsta kakao.

  3. Šlehačkovou bábovku pečeme přibližně 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  4. Jemnou šlehačkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!