Jahodovo-ananasová bublanina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 lžic olej
4 ks vejce
1 lžička skořice
100 ml voda
1/2 ks prášek do pečiva
300 g cukr krupice
cukr moučka
300 g polohrubá mouka
150 g čerstvé jahody
150 g čerstvý ananas
1 - 2 lžíce olej na vymazání
2 lžíce mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků a našleháme z bílků pevný sníh

  2. V misce si dobře našleháme žloutky s cukrem, skořicí, olejem a vodou

  3. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec ušlehané bílky

  4. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto z misky vylijeme do připraveného pekáče

  5. Ananas a jahody rozkrájíme na kousky a položíme na těsto. Ovoce můžeme dát více, do bublaniny se vejde

  6. Bublaninu pečeme v troubě 30 minut při maximální teplotě 150°C, aby se nespálila šťáva z ovoce

  7. Po upečení bublaninu vytáhneme a necháme vychladnout

  8. Jahodovo-ananasovou bublaninu servírujeme na menších talířích a sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!