Jahodovo-banánová marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

500 g jahody
500 g cukr krupice
600 g banán
2 lžíce cukr krystal
1 balíček Gelfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opereme, necháme dobře oschnout, zbavíme zelených korunek a navážíme 500 g. Banány oloupeme a naváříme 600 g. Jahody i s banány rozmixujeme a nalijeme do většího hrnce

  2. Dvě lžíce cukru smícháme s Gelfixem 2:1, vmícháme do jahodovo-banánového pyré a za občasného míchání uvedeme do varu. Povaříme 1 minutu, přidáme 500 g cukru a za stálého míchání vaříme 6 - 8 minut

  3. Horkou jahodovo-banánovou marmeládu nalijeme do nahřátých sklenic a ihned uzavřeme víčkem. Sklenice zabalíme do deky a necháme do druhého dne vystydnout

  4. Toto množství je asi na 5 skleniček o obsahu 250 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!