Jemná polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks brambory
2 hrstě pórek
200 g žampiony
1 l hovězí vývar
100 ml suché bílé víno
200 g míchané mleté maso
3 lžíce smetana na vaření
100 g tavený smetanový sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka
podle potřeby
krutony

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci bez oleje, mleté maso tuk pustí, při nízké teplotě orestujeme mleté maso. Restujeme za občasného míchání, dokud maso nechytne hnědou barvu. Přidáme rozmáčknutý česnek, nakrájený pórek, nakrájené žampiony a na malé kousky nakrájené velké brambory. Společně restujeme pár minut a podlijeme vínem, které necháme odpařit. Česnek odebereme.

  2. Do základu polévky přilijeme vývar a společně provaříme 10 minut. Do polévky přidáme sýr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Přidáme smetanu a vaříme další 3 minuty. Uvařenou jemnou polévku odstavíme, dochutíme troškou soli, pepřem a podle chuti i chilli nebo pikantní koření.

  3. Jemnou polévku se smetanou podáváme teplou posypanou čerstvou petrželkou a opečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!