Jemná polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1 ks pórek
2 ks mrkev
pepř
2 lžíce sójová omáčka
cayenský pepř
1000 ml čirý vývar z kostky
8 ks střední žampiony
20 g čínské sušené houby
100 g skelné rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby opereme a necháme změknout ve studené vodě. Poté je necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Mrkev i pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji zeleninu i houby asi 5 minut podusíme.

  2. Vývar z kostky uvedeme do varu, vložíme rýžové nudle a zhruba 8 - 10 minut je povaříme. Potom do polévky přidáme podušenou zeleninu s houbami a provaříme.

  3. Jemnou polévku s houbami dochutíme sójovou omáčkou, pepřem i cayenským pepřem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!