Jemná pařížská šlehačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g kvalitní hořká čokoláda
500 ml smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ke šlehání dáme ohřát. Mezitím si nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu. Měla by mít 65% a více. Čokoládu vmícháme do smetany těsně před bodem varu a stáhneme z ohně. Promícháme a necháme v chladu odležet do druhého dne. Čokoládu můžeme navýšit až na 160 g, ale o to hustší šlehačka bude.

  2. Šlehačku běžným způsobem vyšleháme. Smetana s čokoládou je hustá a velmi rychle vyšlehaná. Pokud máme rádi změnu, můžeme pařížskou šlehačku obohatit podle vlastní chuti špetkou skořice, muškátového oříšku, výborná je i špetka chilli koření.

  3. Jemnou pařížskou šlehačku používáme k plnění košíčků, rakviček, rolád a dortů. Hodí se také na ozdobu různých moučníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!