Jemná játrová paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 lžíce sůl 100 g mandle 3 lžíce brandy 0.5 lžičky citronová kůra 0.5 kelímku smetana ke šlehání 1 špetka drcený kmín 1 špetka mletý zázvor 400 g vepřová játra 150 g vepřová kýta 0.5 lžičky drcený barevný pepř 0.5 lžičky koření na steak 150 g syrové sádlo na ozdobu 6 lžic mandle 6 lžic sádlo na přelití podle potřeby 6 lžiček sádlo na vymazání
Postup Jemná játrová paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Játra se sádlem umeleme najemno a uložíme odděleně v miskách do chladničky. Maso nakrájíme na kostky.
Kostky masa vložíme do robota, osolíme a necháme ho rozsekat. Pak přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka. Postupně přidáme játra, přilijeme brandy a nakonec přidáme i sádlo. Důkladně vše spojíme dohladka.
Směs přendáme do mísy, ochutíme kořením, citronovou kůrou a nakonec přimícháme jemně nastrouhaný nebo utřený česnek. Promícháme a přisypeme hrubě nasekané mandle.
Připravenou paštikovou směs rozdělíme do zapékacích misek vymazaných sádlem a dobře přikryjeme alobalem. Naskládáme na plech s horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 150 °C.
Hotovou jemnou játrovou paštiku přelijeme sádlem a posypeme jemně sekanými mandlemi. Necháme vychladnout i zatuhnout a servírujeme.