Jemná játrová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžíce sůl
100 g mandle
3 lžíce brandy
0.5 lžičky citronová kůra
0.5 kelímku smetana ke šlehání
1 špetka drcený kmín
1 špetka mletý zázvor
400 g vepřová játra
150 g vepřová kýta
0.5 lžičky drcený barevný pepř
0.5 lžičky koření na steak
150 g syrové sádlo
na ozdobu
6 lžic mandle
6 lžic sádlo na přelití
podle potřeby
6 lžiček sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Játra se sádlem umeleme najemno a uložíme odděleně v miskách do chladničky. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Kostky masa vložíme do robota, osolíme a necháme ho rozsekat. Pak přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka. Postupně přidáme játra, přilijeme brandy a nakonec přidáme i sádlo. Důkladně vše spojíme dohladka.

  3. Směs přendáme do mísy, ochutíme kořením, citronovou kůrou a nakonec přimícháme jemně nastrouhaný nebo utřený česnek. Promícháme a přisypeme hrubě nasekané mandle.

  4. Připravenou paštikovou směs rozdělíme do zapékacích misek vymazaných sádlem a dobře přikryjeme alobalem. Naskládáme na plech s horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 150 °C.

  5. Hotovou jemnou játrovou paštiku přelijeme sádlem a posypeme jemně sekanými mandlemi. Necháme vychladnout i zatuhnout a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!