Jemná drůbeží paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
sůl
2 cibule
75 g smetana
2 dl brandy
mletý bílý pepř
citronová šťáva
200 g drůbeží játra
800 g kuřecí řízek
9 g želatina (6 plátků)
2 lžíce sterilovaný zelený pepř
Postup Jemná drůbeží paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme. Dva řízky osmažíme na rozehřátém oleji. Osolíme je a opepříme. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Játra vložíme je s nadrobno pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty opékáme. Pak směs necháme vychladnout.
Zbylé řízky nakrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku. Přidáme smetanu, zelený pepř a játra. Osolíme, opepříme a zastříkneme citronovou šťávou. Formu vymažeme lehce tukem a naplníme polovinou hmoty. Na ni položíme osmažené řízky, které překryjeme zbylým těstem. Formu dobře uzavřeme. Jemnou drůbeží paštiku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Tuk slijeme a paštiku dáme do chladu.
Mezitím rozpustíme v horkém brandy předem namočenou želatinu. Želatinou přelijeme drůbeží paštiku, ozdobíme bylinkami a necháme ztuhnout.
Jemnou drůbeží paštiku servírujeme podle chuti.