Jemná drůbeží paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 cibule 75 g smetana 2 dl brandy mletý bílý pepř citronová šťáva 200 g drůbeží játra 800 g kuřecí řízek 9 g želatina (6 plátků) 2 lžíce sterilovaný zelený pepř
Postup Jemná drůbeží paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme. Dva řízky osmažíme na rozehřátém oleji. Osolíme je a opepříme. Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Játra vložíme je s nadrobno pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty opékáme. Pak směs necháme vychladnout.
Zbylé řízky nakrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku. Přidáme smetanu, zelený pepř a játra. Osolíme, opepříme a zastříkneme citronovou šťávou. Formu vymažeme lehce tukem a naplníme polovinou hmoty. Na ni položíme osmažené řízky, které překryjeme zbylým těstem. Formu dobře uzavřeme. Jemnou drůbeží paštiku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Tuk slijeme a paštiku dáme do chladu.
Mezitím rozpustíme v horkém brandy předem namočenou želatinu. Želatinou přelijeme drůbeží paštiku, ozdobíme bylinkami a necháme ztuhnout.
Jemnou drůbeží paštiku servírujeme podle chuti.