Jemná čoko-tvarohová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 ks tvaroh
2 hrnky hladká mouka
0 ks hořká čokoláda
1 lžíce citronová kůra
0 lžiček vanilkové aroma
podle chuti
rum
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Vejce vyšleháme s cukrem, olejem, vanilkou, citronovou kůrou, tvarohem, prosátým kakaem a nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládou. Do připravené směsi pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Bábovku pečeme dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme zcela vychladnout a poté vyklopíme.

  3. Jemnou čoko-tvarohovou bábovku pocukrujeme, nakrájíme a můžeme ji vychutnat. Do bábovkového těsta můžeme přidat i namleté ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!