Jemná čoko-tvarohová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 0 hrnků olej 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 ks tvaroh 2 hrnky hladká mouka 0 ks hořká čokoláda 1 lžíce citronová kůra 0 lžiček vanilkové aroma podle chuti rum na ozdobu cukr moučka
Postup Jemná čoko-tvarohová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Vejce vyšleháme s cukrem, olejem, vanilkou, citronovou kůrou, tvarohem, prosátým kakaem a nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládou. Do připravené směsi pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Bábovku pečeme dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Upečenou bábovku necháme zcela vychladnout a poté vyklopíme.
Jemnou čoko-tvarohovou bábovku pocukrujeme, nakrájíme a můžeme ji vychutnat. Do bábovkového těsta můžeme přidat i namleté ořechy.