Jemná čočková polévka se sýrovými kostičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
200 g brambory
1 svazek pažitka
0.5 špetky šafrán
0.5 lžičky kurkuma
3 lžíce citronová šťáva
200 g červená čočka
1 l zeleninový vývar
0.5 špetky římský kmín
150 g ovčí sýr
40 g strouhané mandle
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme nadrobno a necháme je vařit s vývarem a čočkou asi 15 minut.

  2. Česnek nasekáme. Šafrán rozpustíme v jedné čajové lžičce vody a spolu s kurkumou, římským kmínem a česnekem přidáme do polévky. Vmícháme citronovou šťávu, mandle a podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky, posypeme pepřem a na oleji opečeme dokřupava. Pažitku nakrájíme nadrobno.

  4. Jemnou čočkovou polévku ozdobíme sýrovými kostičkami a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!