Dršťková polévka z vepřových žaludků se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
majoránka
200 g cibule
kmín
100 g sádlo
pepř
200 g hladká mouka
mletá paprika
500 g kořenová zelenina
500 g vepřové žaludky
vývar ze žaludků

Postup přípravy receptu

  1. Oprané žaludky očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme studenou vodou a necháme přejít varem, vodu slijeme. Znovu zalijeme vodou a vaříme s kořenovou zeleninou do změknutí. Ta vývar krásně ovoní

  2. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova společně s kmínem, necháme krátce (jinak by zhořkla) zpěnit papriku, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Tu zalijeme zchladlým vývarem z žaludků, uvedeme do varu, přidáme pepř, sůl a provaříme. Před koncem varu přidáme majoránku a česnek

  3. Dršťkovou polévku z vepřových žaludků podáváme s na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou z vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!