Jehněčí medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
- - sůl
- - tymián
- - rozmarýn
1 ks pomeranč
- - pepř mletý
4 lžíce med
8 ks medailonky jehněčí

Postup přípravy receptu

  1. Marináda: smícháme si pomerančovou kůru a šťávu, med, olej, rozetřen česnek, tymián, rozmarýnu, sůl a pepř. Medailonky do ní vložíme a necháme je přes noc uležet. Medailonky z marinády vyjmeme a uchováme ji. Umístíme je pod gril a grilujeme asi 7 minut z každé strany. Mezitím procedíme marinádu do kastrolu, uvedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nezačne mít konzistenci jako sirup. Dokořeníme podle chuti a medailonky šťávou polijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!