Jehněčí maso na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks cibule
6-8 ks čerstvé žampiony
6 plátků jehněčí maso
2-3 lžičky pikantní papriková pasta
podle potřeby
olej
mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, aby nám jejich chuť v omáčce nezanikla. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na rozpáleném oleji opečeme za všech stran plátky jehněčího, potom přidáme cibuli, ochutíme pikantní paprikovou směsí, přidáme česnek, osolíme, popřípadě opepříme, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme a necháme dusit, aby nám maso dostatečně změklo, neboť jehněčí bývá tuhé.

  3. Následně přidáme nakrájené žampiony a opět necháme dusit asi tak 15 minut. V závěru maso vyndáme a vývar zahustíme jíškou. Trochu mouky v hrnečku smícháme s vodou a pak přilijeme za stálého míchání. S jíškou opatrně, aby nám nevznikla příliš hustá omáčka.

  4. Jehněčí maso na žampionech podáváme s rýží a zeleninovou přílohou. Pokrm můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!