Jehněčí maso na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 ks cibule 6-8 ks čerstvé žampiony 6 plátků jehněčí maso 2-3 lžičky pikantní papriková pasta podle potřeby olej mouka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Jehněčí maso na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, aby nám jejich chuť v omáčce nezanikla. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na rozpáleném oleji opečeme za všech stran plátky jehněčího, potom přidáme cibuli, ochutíme pikantní paprikovou směsí, přidáme česnek, osolíme, popřípadě opepříme, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme a necháme dusit, aby nám maso dostatečně změklo, neboť jehněčí bývá tuhé.
Následně přidáme nakrájené žampiony a opět necháme dusit asi tak 15 minut. V závěru maso vyndáme a vývar zahustíme jíškou. Trochu mouky v hrnečku smícháme s vodou a pak přilijeme za stálého míchání. S jíškou opatrně, aby nám nevznikla příliš hustá omáčka.
Jehněčí maso na žampionech podáváme s rýží a zeleninovou přílohou. Pokrm můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.