Jehněčí kýta na rozmarýnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 lžička solamyl
150 g cibule
0.5 lžičky tymián
1 lžíce hořčice
1 lžička rozmarýn
0.3 l červené víno
6 lžic zakysaná smetana
150 g anglická slanina
1 kg jehněčí kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si rozpálíme na 200°C a připravíme si pekáček.

  2. Z oleje, hořčice a koření připravíme marinádu, kterou maso dobře potřeme, dáme do pekáče a pečeme asi 45 minut. Občas podlijeme červeným vínem, aby se nám maso a šťáva nepřipálily.

  3. Cibuli si oloupeme, spolu se slaninou nakrájíme na kostičky a na posledních třicet minut přidáme k pečeni.

  4. Upečenou kýtu přeložíme na servírovací talíř a před krájením necháme odpočinout.

  5. Ve smetaně rozšleháme solamyl, který vlijeme do vypečené šťávy a povaříme. Dochutíme a ještě horké podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!