Jehněčí kýta na rozmarýnu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 1 lžička solamyl 150 g cibule 0.5 lžičky tymián 1 lžíce hořčice 1 lžička rozmarýn 0.3 l červené víno 6 lžic zakysaná smetana 150 g anglická slanina 1 kg jehněčí kýta mletý černý pepř
Postup Jehněčí kýta na rozmarýnu recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si rozpálíme na 200°C a připravíme si pekáček.
Z oleje, hořčice a koření připravíme marinádu, kterou maso dobře potřeme, dáme do pekáče a pečeme asi 45 minut. Občas podlijeme červeným vínem, aby se nám maso a šťáva nepřipálily.
Cibuli si oloupeme, spolu se slaninou nakrájíme na kostičky a na posledních třicet minut přidáme k pečeni.
Upečenou kýtu přeložíme na servírovací talíř a před krájením necháme odpočinout.
Ve smetaně rozšleháme solamyl, který vlijeme do vypečené šťávy a povaříme. Dochutíme a ještě horké podáváme.