Jehněčí kotlety s tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
300 g brambory
2 dl mléko
50 g mozzarella
3 ks jehněčí kotleta
3 lžíce světlá hotová jíška Knorr
3 lžíce Rama Créme Bonjour (kostky)
podle chuti
sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a nakrájíme je na plátky. Chvíli povaříme s mlékem a kořením. Potom přidáme světlou zápražku a vaříme další 2 minuty.

  2. Zapékací mísu vymažeme Ramou Créme Bonjour kostkou a do ní vsypeme brambory. Posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella a zapékáme 20 minut při 200 °C.

  3. Jehněčí kotlety okořeníme a opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Vybereme kotlety z pánve a přidáme do výpeku 3 lžíce vody. Minutu povaříme, abychom získali šťávu.

  4. Jehněčí kotlety s tymiánem podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!