Jehněčí kotletky v krustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
40 g eidam
citrónová šťáva
mletý pepř
60 g kukuřičné lupínky
700 g jehněčí hřbet
60 g slané brambůrky
drcený rozmarýn
worcestr

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí hřbet nakrájíme a rozsekáme na jednotlivé porce. Očistíme od tuku a nařízneme od kosti. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, posypeme rozmarýnem, zakapeme worcesterem a citrónovou šťávou a necháme rozležet.

  2. Mezitím si rozdrtíme kukuřičné lupínky, brambůrky a smícháme se strouhaným sýrem. Vejce rozšleháme.

  3. Kotletky obalíme ve vajíčku a směsi brambůrků, lupínků a sýra. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 35 minut.

  4. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!