Jehněčí kotletky v krustě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 40 g eidam citrónová šťáva mletý pepř 60 g kukuřičné lupínky 700 g jehněčí hřbet 60 g slané brambůrky drcený rozmarýn worcestr
Postup Jehněčí kotletky v krustě recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí hřbet nakrájíme a rozsekáme na jednotlivé porce. Očistíme od tuku a nařízneme od kosti. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, posypeme rozmarýnem, zakapeme worcesterem a citrónovou šťávou a necháme rozležet.
Mezitím si rozdrtíme kukuřičné lupínky, brambůrky a smícháme se strouhaným sýrem. Vejce rozšleháme.
Kotletky obalíme ve vajíčku a směsi brambůrků, lupínků a sýra. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 35 minut.
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.