Jednoduchý borůvkový džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700-800 g cukr krupice
1 kg borůvky
0.5 lžičky kyselina citronová
podle potřeby
voda
pektin

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky propláchneme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citronovou a pektin. Pektin použijeme podle návodu uvedeném na obalu. Poté borůvkovou směs ještě 10 minut povaříme.

  2. Ještě horký borůvkový džem plníme do čistých a suchých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru, dokud džem nevychladne.

  3. Jednoduchý borůvkový džem skladujeme v temnu a suchu a používáme podle chuti a potřeby. Dobře si rozumí s palačinkami, lívanci apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!