Jednoduchý borůvkový džem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 700-800 g cukr krupice 1 kg borůvky 0.5 lžičky kyselina citronová podle potřeby voda pektin
Postup Jednoduchý borůvkový džem recept
Postup přípravy receptu
-
Borůvky propláchneme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citronovou a pektin. Pektin použijeme podle návodu uvedeném na obalu. Poté borůvkovou směs ještě 10 minut povaříme.
Ještě horký borůvkový džem plníme do čistých a suchých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru, dokud džem nevychladne.
Jednoduchý borůvkový džem skladujeme v temnu a suchu a používáme podle chuti a potřeby. Dobře si rozumí s palačinkami, lívanci apod.