Jednoduché tvarohové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
250 g měkký tvaroh
podle chuti
sůl
150 g šunka
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
2-3 hrstě strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme najemno. Není jí ale třeba. Karbanátky jsou dobré i bezmasé.

  2. Do misky vyklopíme jeden měkký tvaroh. Nejlepší je z papírového obalu či střívka, ne z vaničky. Přidáme obě vejce, šunku, asi tři hrsti strouhanky, cibuli a česnek. Hmotu ochutíme solí, paprikou, majoránkou, pepřem, případně orientální nebo grilovací směsí a čerstvými bylinkami.

  3. Vše promícháme lžící na hustší směs a namočenýma rukama utvoříme šest až sedm karbanátků. Tvarohové karbanátky opečeme na oleji dozlatova. Nejprve krátce zprudka a pak teplotu zmírníme, aby se dobře propekly.

  4. Jednoduché tvarohové karbanátky podáváme teplé s brambory nebo kaší a se zeleninovým salátem. Chutnají i studené ke svačině do práce či na výlet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!