Jednoduché plíčky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
0.5 ks citron
4 lístky bobkový list
8 kuliček nové koření
5 lžic hladká mouka
8 kuliček celý černý pepř
400 g smetana (12%)
600 g vepřové plíce
320 g zeleninová směs Halali
podle chuti
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plíce očistíme, rozkrojíme a necháme odmočit alespoň půl hodiny ve vodě a poté je propereme. Po odmočení plíce nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji spolu se zeleninou Halali.

  2. Osmažené plíce s Halali přidáme do hrnce s čistou vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme, dokud nezměknou. Poté koření vyjmeme.

  3. Na pánvi si z mouky, oleje a másla připravíme jíšku. Hotovou jíšku za stálého míchání postupně přidáváme do omáčky. Řádně promícháme a necháme povařit. Na konci vaření zalijeme omáčku smetanou, kterou necháme pár minut projít varem. Omáčku dochutíme cukrem a šťávou vymačkanou z půlky citronu.

  4. Jednoduché plíčky na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!