Jednoduché ovocné rampouchy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 40 g cukr 100 g voda 100 g jahody 0 ks citronová šťáva náplň 2 50 g cukr 100 g voda 40 g citronová šťáva náplň 3 50 g cukr 100 g voda 150 g pomerančová štáva
Postup Jednoduché ovocné rampouchy recept
Postup přípravy receptu
-
Pro jahodový rampouch si připravíme sirup. Dáme vařit vodu s cukrem, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup odstavíme a necháme vychladnout. Jahody důkladně umyjeme a rozmixujeme na krém. Do jahodové kaše přidáme již vychladlý sirup a šťávu z půlky citronu. Směs přefiltrujeme. Na nanukovou tyčku asi v polovině uděláme uzlík z alobalového proužku, kterým oddělíme směs od formičky. Tyčku s alobalem vložíme do nanukové formy a nalijeme jahodovou směs. Dáme do mrazáku a necháme do úplného zmrazení.
Na citronové rampouchy si připravíme sirup podle předešlého postupu. Sirup necháme taktéž úplně vychladnout. Vymačkáme citron, abychom měli 150 g šťávy, kterou promícháme se sirupem. Opět přefiltrujeme, nanukovou tyčku v půlce svázanou proužkem alobalu vložíme do formičky a nalijeme směs. Necháme v mrazničce do úplného zmrazení.
Na pomerančové rampouchy připravíme stejný sirup a necháme vychladnout. Vymačkáme šťávu z pomerančů, přefitrujeme a nalijeme do formy s nanukovou tyčkou a necháme zmrazit.
Jednoduché ovocné rampouchy podáváme jako svěží občerstvení v letních dnech.
Tip: Dáváme pozor, aby tyčka od nanuků byla v úplném středu formy. Pokud nemáme formičky na nanuky, použijeme obyčejné plastové kelímky. Z těchto surovin máme 12 nanuků a z každého 4 kusy. Objem mé formičky je 60 ml. Kdo raději sladší, přidá do sirupu více cukru.