Jednoduché ovocné rampouchy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
40 g cukr
100 g voda
100 g jahody
0 ks citronová šťáva
náplň 2
50 g cukr
100 g voda
40 g citronová šťáva
náplň 3
50 g cukr
100 g voda
150 g pomerančová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Pro jahodový rampouch si připravíme sirup. Dáme vařit vodu s cukrem, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup odstavíme a necháme vychladnout. Jahody důkladně umyjeme a rozmixujeme na krém. Do jahodové kaše přidáme již vychladlý sirup a šťávu z půlky citronu. Směs přefiltrujeme. Na nanukovou tyčku asi v polovině uděláme uzlík z alobalového proužku, kterým oddělíme směs od formičky. Tyčku s alobalem vložíme do nanukové formy a nalijeme jahodovou směs. Dáme do mrazáku a necháme do úplného zmrazení.

  2. Na citronové rampouchy si připravíme sirup podle předešlého postupu. Sirup necháme taktéž úplně vychladnout. Vymačkáme citron, abychom měli 150 g šťávy, kterou promícháme se sirupem. Opět přefiltrujeme, nanukovou tyčku v půlce svázanou proužkem alobalu vložíme do formičky a nalijeme směs. Necháme v mrazničce do úplného zmrazení.

  3. Na pomerančové rampouchy připravíme stejný sirup a necháme vychladnout. Vymačkáme šťávu z pomerančů, přefitrujeme a nalijeme do formy s nanukovou tyčkou a necháme zmrazit.

  4. Jednoduché ovocné rampouchy podáváme jako svěží občerstvení v letních dnech.

  5. Tip: Dáváme pozor, aby tyčka od nanuků byla v úplném středu formy. Pokud nemáme formičky na nanuky, použijeme obyčejné plastové kelímky. Z těchto surovin máme 12 nanuků a z každého 4 kusy. Objem mé formičky je 60 ml. Kdo raději sladší, přidá do sirupu více cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!