Jednoduché kynuté knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks žloutek
0 l mléko
30 dkg hladká mouka
20 dkg polohrubá mouka
1 ks droždí (42g)

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice necháme vykvasit s vlažným mlékem a v něm rozpuštěným cukrem, použijeme si 1 lžičku cukru. Pak vykvašené kvasnice nalijeme i s mlékem do misky k ostatním ingrediencím a mícháme tak dlouho, dokud se nezačnou dělat bubliny. Těsto má mít takovou konzistenci, aby se dobře zpracovávalo.

  2. Těsto na knedlíky necháme vykynout, poté ho znovu přemícháme a půl hodině začneme tvarovat knedlíky, které ještě necháme trochu nakynout.

  3. Knedlíky vaříme nad párou asi 25 minut. Sítko, na kterém knedle paříme, musíme natřít sádlem. Při vaření se nesmí oddělávat poklička, jinak knedle nenakyne, pouze po 15 minutach se poklička oddělá tak, aby z ní horká voda nekapala na knedlíky a trošičku se knedle propíchne špejlí (asi ve třech místech).

  4. Jednoduché kynuté knedlíky podáváme jako přílohu.

  5. Domácí houskový knedlík krok za krokem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!