Krémaše recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g máslo
4 ks žloutek
1 l mléko
150 g cukr moučka
1 balíček listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček čokoládová poleva
80 g gustin

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta vyválíme a upečeme dva stejně velké pláty

  2. Zatímco pláty chladnou, připravíme si krém. Na žloutkový krém rozmícháme ve 1/4 litru mléka žloutky, 1 vanilkový cukr a 80 g jemného kukuřičného škrobu gustin. Zbylé mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme mléko se žloutky a uvaříme hustý krém. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukru do pěny a po částech zašleháme vychladlý krém. Nakonec vyšleháme 250 ml smetany ke šlehání do tuha

  3. Začneme s finální úpravou moučníku. Na první plát listového těsta naneseme krém, na krém šlehačku a vše přikryjeme druhým plátem. Povrch můžeme polít oblíbenou polevou. Krémaše necháme do druhého dne odležet

  4. Uleželé krémaše nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy