Jednoduché kuřecí Kung-pao recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks vejce
1 lžička solamyl
0.5 ks celer
0 lžiček glutasol
1 lžička med
2 ks kuřecí prsa
sójová omáčka
chilli koření
50 g nesolené arašídy

Postup přípravy receptu

  1. Celer nakrájíme na kostky 1x1 cm. Odpad, který zůstane, nastrouháme na hrubém struhadle. Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme také na kostky 1x1 cm. Ke masu přidáme 1 vejce nebo 2 bílky, solamyl a med. Dobře pomícháme a dáme na chvilku do lednice.

  2. Do kastrolu dáme olej a do rozpáleného oleje vložíme kostky celeru, který usmažíme do poloměkka. Pak jej vyjmeme a dáme do misky. Do oleje dáme arašídy a trochu chilli. Krátce osmahneme a přidáme kuřecí kostky, které nejdřív v cedníku zbavíme přebytečné marinády, a strouhaný celer. Za stálého míchání necháme vše změknout. Do hotového pokrmu přidáme kostky celeru, glutasol a sójovou omáčku podle chuti. Kuřecí kung-pao podle chuti osolíme. Jednoduché kuřecí Kung-pao se dá dělat i z vepřového masa.

  3. Jednoduché kuřecí Kung-pao podáváme s kari rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!