Jednoduché jablečné knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks jablko
podle potřeby
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s hrubou moukou, záměrně nepíšu kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté. Ze směsi rukama uhněteme knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, to znamená cca o velikosti pingpongového míčku. Knedlíky by se nám jinak dobře neprovařily.

  2. Vodu v hrnci přivedeme k varu a symbolicky ji osolíme. Knedlíky vhodíme do připravené vody a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi 3 - 5 minut poté, co vyplavou na povrch. Krásně voní, jsou sladkokyselé a dají se jíst i samotné.

  3. Jednoduché jablečné knedlíky můžeme podávat s čímkoli, co máme rádi. Výborné jsou polité máslem, posypané cukrem a skořicí. Skvěle chutnají také s kysanou smetanou, mákem, sypané osmaženou strouhankou, tvarohem, perníkem a ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!