Jednoduchá jablečná buchta s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
100 g čokoláda na vaření
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek hrubá mouka
2 ks kypřící prášek
náplň
5 ks jablko
1 lžička mletá skořice
4 ks vanilkový cukr
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouky, cukr a kypřící prášek. Dále přidáme mléko a olej a vše důkladně promícháme dohladka. Nastrouháme čokoládu, kterou přidáme do těsta, a znovu promícháme. Do jiné misky nastrouháme oloupaná jablka a smícháme je s vanilkovým cukrem a skořicí.

  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Nastrouhaná jablka rozložíme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 35 - 40 minut.

  3. Jednoduchou jablečnou buchtu s čokoládou necháme vychladnout a podáváme samotnou, ale chutná výborně i se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!