Jedno kuře na více způsobů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
0.5 ks paprika
2 ks cibule
400 g celer
1 kg kuře
1 ks pórek
2-3 ks mrkev
2-3 ks petržel
150 g bílý jogurt
1 kelímek sladká smetana
3 ks sterilované okurky
2-3 ks vejce natvrdo
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 konzerva zeleninový bujon
1 kg vařené brambory ve slupce
1 majonéza light množství dle chuti
1 lžička vegeta bez glutamanu
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme vařit 1/4 kuřete (prsa) a křídlo z druhé půlky, popř. kůži z krku a biskupa. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu - vcelku nebo na půlky překrojenou. Přidáme bujon a vegetu a dáme vařit. Doba vaření asi 20 minut.

  2. Mezitím vezmeme 3/4 zbylého kuřete a buď jej dáme péci s kořením a trochou másla nebo můžeme udělat kuře na paprice.

  3. Kuře na paprice. V pánvi orestujeme nasekanou cibuli a na ní maso nakrájené na čtvrtky. Osolíme a posypeme paprikou - sladkou i pálivou. Kuře na paprice podlijeme a necháme asi 20 minut dusit, až je maso měkké. Pak maso vyndáme, moukou se smetanou zahustíme omáčku, povaříme asi 15 minut. Do omáčky zpět vložíme obrané maso. Kuře na paprice podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

  4. Po uvaření polévky opět vyndáme maso a zeleninu. Část zeleniny dáme zpět do polévky. Z ostatní zeleniny uděláme lehký bramborový salát z brambor a ostatních ingrediencí - jogurt, majonéza, okurky, cibule, vejce. Osobně na salát vždy půl strouhám a půl prolisuji. Do salátu přidáme obrané kuřecí maso z polévky. Salát se buď dá jíst samotný, nebo pokud jsme upekli kuře, tak jako příloha.

  5. Do polévky vložíme zvlášť uvařené nudle, buď domácí nebo babiččiny nudle.

  6. Z jednoho kuřete máme polévku a 2 chody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!