Ječné šátečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
mléko
100 g tuk
1 ks prášek do pečiva
30 g droždí
1 ks měkký tvaroh
200 g celozrnná pšeničná mouka
150 g ječná mouka
náplň
marmeláda
náplň 1
tvaroh
náplň 3
povidla
náplň 2
mák

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, ten pak smícháme se zbytkem surovin na těsto a vypracujeme vláčné těsto. To necháme 30 minut kynout.

  2. Těsto vyválíme na placku a nakrájíme kolečkem - rádýlkem nebo nožem na čtverce. Čtverečky těsta plníme tvarohem, marmeládou nebo mákem. Plátky pak přeložíme na polovinu a okraje spojíme.

  3. Šátečky pečeme přibližně 20 minut na 150 - 170 °C podle typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!