Játrový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
10 ks vejce
1 ks máslo
500 ml mléko
1 sklenice majonéza
3 lžíce hladká mouka
1 kg vepřová játra
2 ks vejce natvrdo
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra necháme přes noc vylouhovat ve studené vodě, pak je odblaníme a najemno pomeleme. Všleháme změklé máslo, vmícháme mouku, mléko a vejce, osolíme a opepříme. Vznikne řídká hmota jako na palačinky, z níž na pánvi upečeme placky.

  2. Placky mažeme majonézou a skládáme vždy po 7 ks na sebe. Povrch potřeme majonézou, posypeme posekanými vejci a ozdobíme proužky papriky. Měly by vzniknout 3 dorty, které necháme vychladnout.

  3. Pak je nakrájíme na klíny, jež klademe na salátové listy a ozdobíme čerstvou zeleninou. Z jednoho dortu nakrájíme 6 klínů.

  4. Játrový dort podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!