Játra s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
olej
sůl
1 lžíce máslo
1 lžička mouka
1 dl madeira
1 l masový vývar
400 g vepřová játra
200 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a podle potřeby očistíme. Houby očistíme, nakrájíme najemno a podusíme je ve vlastní šťávě. Tu vydusíme.

  2. Játra dáme do hrnce, obložíme plátky slaniny a proužky hub. Rychle vše opečeme na oleji. Šťávu zaprášíme moukou. Přidáme dušené houby, zalijeme vývarem a vínem. Játra s houbami podusíme doměkka, osolíme, opepříme a zjemníme máslem.

  3. Játra s houbami nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Podáváme je rýží či brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!