Játra pod kapotou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1 plechovka rajčatový protlak
100 g kuskus
500 g kuřecí játra
1 kostka slepčího bujónu
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
30 g niva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Nivu nastrouháme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibuli a játra. Přidáme sůl, koření a rajčatový protlak.

  3. Mezitím připravíme kuskus v zeleninovém vývaru. Jakmile jsou játra hotová, vložíme je do zapékací mísy a pokryjeme kuskusem po celé ploše. Játra pod kapotou dáme asi na 30 minut zapéct. Pár minut před koncem pečení posypeme játra strouhanou nivou nebo jiným sýrem.

  4. Játra pod kapotou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!