Játra pod kapotou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks cibule 1 plechovka rajčatový protlak 100 g kuskus 500 g kuřecí játra 1 kostka slepčího bujónu podle potřeby olej podle chuti sůl majoránka 30 g niva mletý černý pepř
Postup Játra pod kapotou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Nivu nastrouháme.
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibuli a játra. Přidáme sůl, koření a rajčatový protlak.
Mezitím připravíme kuskus v zeleninovém vývaru. Jakmile jsou játra hotová, vložíme je do zapékací mísy a pokryjeme kuskusem po celé ploše. Játra pod kapotou dáme asi na 30 minut zapéct. Pár minut před koncem pečení posypeme játra strouhanou nivou nebo jiným sýrem.
Játra pod kapotou ihned podáváme.